Klasszikus grill receptek

Olaszos grillezett csirke

Hozzávalók:
  • 2 kicsi, grillezni való csirke (körülbelül 80 dkg súlyúak),
  • 1 evõkanál reszelt vöröshagyma,
  • 2 dkg margarin,
  • 1 teáskanál paradicsompüré,
  • 1-1 mokkáskanál törött fekete bors,
  • rozmaring,
  • kakukkfû,
  • bazsalikom,
  • 1 szál friss zellerzöld,
  • 5 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt,
  • ízlés szerint só.

Elkészítés:
A paradicsompürét, a finomra vágott zellerzöldet, a vöröshagymát és a többi fûszert jól összekeverjük a margarin felével, megsózzuk, majd a kiöblített és leszárított csirke hasába kenjük.
A csirkéket nyársra húzzuk, kívülrõl bekenjük a sós margarinnal, majd pirosra sütjük.  Sütés után a csirkéket levesszük a nyársról és feldaraboljuk őket, rátesszük a grilltálcára vagy a tepsire és megszórjuk reszelt sattal. Így addig grillezzük,  amíg a sajt rá nem olvad a csirkére. Figyelem! A sajtot csak olvasszuk fel és ne égessük meg, mert akkor keserű lesz!
Mennyei!


Egyszerű, grillezett sertésflekken, vagy báránykaraj

Hozzávalók:
  • 1 kg tarja vagy karaj,
  • olaj,
  • só,
  • liszt,
  • őrölt paprika
 
Elkészítés:
A vékony hússzeleteket gyengéden klopfoljuk meg és alaposan olajozzuk be. Fém,-vagy üvegedényben 2 órára tegyük a hűtbe. Pácolás után lisztben és őrölt paprikában forgassuk meg, majd faszénparázs felett rostélyon hirtelen süssük barnára. Sütés közben sózzuk, ha kell.
A köretek nagy választékával gazdagíthatjuk.Egyszerű, de nagyon finom!


Grillezett sörös-mustáros sertésflecken

Hozzávalók:
  • 4 szelet sertéshús ( lehetőleg vékony szeletekben),
  • 1 fej vöröshagyma,
  • grill fűszerkeverék,
  • 4 evőkanál mustár,
  • apróra vágott petrezselyem,
  • Olaj,
  • 1 evőkanál borecet,
  • 1 dl világos sör,
  • 2 babérlevél,
  • őrölt bors és só

Elkészítés:
A mustárt keverjük el az olajjal és az ecettel, tegyük bele az apróra vágott petrezselymet és a kockákra vágott vöröshagymát, majd az egészet öntsük fel a sörrel. Tegyük bele a babérleveleket és a grill fűszerkeverékkel bedörzsölt húst forgassuk bele. Tegyük át egy fém,-vagy üvegedénybe, folpackkal fedjük le és 2 órára tegyük be a hűtőszekrénybe pihenni. Tanácsos pácolás közben kétszer megforgatni. Ha a hús jól felszívta a pácot, akkor következhet a grillezés!
Csak sütés közben sózzuk a húst, ha szükséges, de akkor is enyhén!
Egy –egy szelet húst kb.10 percig grillezzünk és  közben kenegessük a mártással.
Bármilyen körettel fogyaszthatjuk. Fenséges!