Húsvéti töltött bundáskenyér grillen

Szeretjük a kissé formabontó ételeket. Főleg, ha olyan ünnep közeleg, mint a Húsvét.

Hazánkban a legtöbb család asztalán ilyenkor a főtt tojás, sonka, torma és fonott kalács kapják a főszerepet, a menü színpadán.

Mi van abban az esetben, ha egy-két különleges alapanyaggal és egy csipetnyi kreativitással megfűszerezzük ezeket a finom hozzávalókat?

Akkor bizony olyan hajmeresztő ötletek születnek, mint a töltött bundáskenyér, ami egy igazán finom és meghökkentő szendvics vendégváráshoz vagy akár a hosszú hétvége kanapés kényeztető pillanataihoz egyaránt. Akkor is bevethetjük, ha már gondolni sem tudunk a szikkadt a kalácsra és nem igazán ugrik rá a família a főtt sonka és a főtt tojás kombinációjára, maradékmentésnek is kiváló opció.

Sokan szeretik a klasszikus sonkával sajttal töltött francia finomságot, mi ma ennél is tovább megyünk, az ízletes tormát és a tavaszi szezon sztárját a medvehagymát is bevetjük, mindezt persze grillen készítve!

A medvehagyma fokhagymás, kellemes aromája és üdítő zöld színe fokozza, sőt új szintre emeli szendvicsünket. A medvehagyma és a torma minimális “csípőssége” és frissesége oldja az egyébként tömény, nehéz fogás érzetét, ezen felül számos pozitív élettani hatással rendelkeznek.

Na de lássuk mi is kell hozzá pontosan és, hogyan készítsük el 4 személyre?

Hozzávalók:

8 szelet fonott kalács

8 szelet füstölt főtt sonka, tarja, csülök, bármilyen elkészült husi, amit a Húsvéti asztalra szántunk

8 tojás+4 tükörtojásnak

1 csokor medvehagyma

20 dkg cheddar sajt

torma ízlés szerint

25 dkg sertés zsír

só, bors, fűszerek

Elkészítés:

A grillre felszereljük a rostlapot.

Felforrosítjuk.

Felforrósítjuk a rostlapot és elkészítjük a tükörtojásokat és szép pirosra sütjük a szeletelt tarját.

Közben egy számunkra kedves edényben felhevítjük a zsiradékot, amíg a zsír hevül addig megkenjük ízlés szerint tormával a kalácsunkat belülről. A sült tarját szépen ráhelyezzük, a tükörtjást féretesszük a tálalásig.

A tarja szeletek (2 db/szendvics) tetejére teszünk pár egész medvehagyma levelet, ezt megkoronázzuk reszelt cheddar sajttal.

A bundáskenyér készítéshez megszokott módon felverjük a tojást, aki szereti tejjel, tejszínnel lágyíthatja.

A töltött kalácsot megforgatjuk a felvert tojásban. Sóval, borssal ízesíthetjük, jelen receptben egy só-bors-fokhagyma fűszert használtunk.

A meghencsergetett kalácsot beletesszük a forró zsírba és megvárjuk, amíg szépen megsül.

Ha szeretnénk a sülés felénél kivesszük és a rostlapon grillezve fejezzük be, amitől egy ropogós finom kérget kap, olyat, amit abban az esetben ha csak az edényben sütjük biztos nem érnénk el.

Miután rágrilleztünk kalácsunkra és meggyőződtünk róla, hogy a cheddar sajt olvadt a belsejében, nincs más dolgunk mint tálalni.

A korábban megsütött tükörtojás itt kerül fel koronaként.

A képek magukért beszélnek!

Reméljük sikerült új ötletet adnunk ezzel a pazar grill recepttel!

Jó étvágyat és sok-sok kísérletezést kívánunk!