Rólunk

A Landmann sztori

A Landmann Vállalatcsoport élete kalandosan kezdődött a következők szerint.
1966 februárjában Bernd Hockemeyer saját nagykereskedelmi cége számára egy  torontói vásárlátogatás alkalmával 30.000 db. grillsütőt vásárolt abban a reményben, hogy a  német piacon  haszonnal értékesítheti ezeket.
Német kollégái azonban nem ismerték fel a grill termékek piaci potenciálját, ezért kezdeményezése nem talált támogatásra. Bernd Hockelmayer így más csatornákon kényszerült a 30.000 db. grill készüléket értékesíteni. De hogyan is sikerült ez neki?
Hozzálátott a Landmann GmbH megalapításához, -melyet 1966. szeptember 20-án be is jegyeztek. Ez a nap lett a Landmann Csoport tulajdonképpeni születésnapja.
E vállalatcsoport kialakulása tehát arra a 40 évvel ezelőtti eseményre nyúlik vissza, amikor a fent említett 30.000 db. kanadai grillsütőt az utolsó darabig sikerült értékesíteni!

Ezt követően évről évbre kb. 3 millió különböző típusú és méretű grillsütőt vitt piacra a vállalat.
Az alapkínálat egyéb kiegészítő grilltartozékokkal, valamint faszénnel és faszénbrikettel való kiegészítése is bizonyítják azt a tényt, hogy a Landmann-Peiga már sok éve a német grill-piac egyetlen teljes termékszortimenttel bíró szereplője és egyúttal a piacvezető is Németországban. Az erős belföldi piac hatására a Landmann cég növekedési filozófiája már a ’70-es évek közepén a német határokon túli európai piac felé kezdett nyitni. Ekkortól kezdett már Angliában, Svédországban, Norvégiában, Dániában, Finnországban Lengyelországban és Magyarországon saját kereskedelmi leányvállalatokat, más európai országokban pedig kereskedelmi ügynökségeket létesíteni. Az árubeszerzés viszont már kezdetektől kezdve az európai határokon kívülről történt; így a „globális kereskedelem” a Landmann számára sohasem volt idegen. A beszerzés a távolkeletre is kiterjed; itt alakultak ugyanis beszerzési társaságai  Kínában, Hong Kongban és Vietnámban.
Az új piacok és új termékek utáni folyamatos kutatás a ’90-es évek elején a Peiga céggel való egyesüléshez vezetett, így a cég neve ma már Landmann-Peiga. Ettől kezdve a vállalat a kerti bútorok piacán is aktív. Az innovatív beszerzési koncepciónak köszönhetően tehát a Landmann-Peigának sikerült egy második piacon is megvetnie a lábát.
A tulajdonosi szerkezet újbóli átalakulását követően a vállalatcsoport 2009-től újra a Landmann nevet viseli.
A Landmann-Peiga Európában 200 munkavállalót foglalkoztat és ebből 150 főt Németországban.


A Landmann Magyarországon

A magyaroszági  leányvállalat 2000-ben alakult meg.
Feladatául a délkelet-európai régió; Magyarország, Románia, Bulgária, Horvátország, Szlovénia, Szerbia, Bosznia területén a Landmann termékek és ezzel együtt a grillezés népszerűsítését vállalta fel.

2006-ban költöztünk jelenlegi vecsési székhelyünkre, ahol a folymatos fejlesztésnek köszönhetően egy 1200 raklapos kapacitással rendelkező, minden igényt kielégítő raktárkapacitással biztosítjuk partnereink áruellátását.

A Landmann márkanév alatt forgalmazott termékeken kívül cégünk a Landmann cégcsoporthoz tartozó más termékeket is forgalmaz, így a felső minőségi kategóriát képviselő Garvida bútorokat és a kereskedelem és a felhasználók számára teljes kertészeti szortimentet biztosító Floraworld programot.

Küldetésünk

Az 1966-os cégalapítás óta nagy szakértelemmel és büszkeséggel készítjük és forgalmazzuk kiváló minőségű és felhasználóbarát grill berendezéseinket és szabadidős kerti termékeinket.

Figyelembe vesszük kereskedelmi partnereink igényeit, vásárlóink kívánságait és munkatársaink céljait.
A kialakult szakértelemmel a fejlesztés, megjelenés, gyártás és hatékony hálózati marketing területén lehetővé teszi kiemelkedő termékek létrehozását jó ár/teljesítmény aránnyal vásárlóink részére.

Termékeink megtalálhatók a barkács, építő, szabadidő, kertészeti és élelmiszer kereskedelemmel foglalkozó partnereink áruházaiban.


Értékeink

  • Elkötelezettség
  • Fenntarthatóság
  • Igyekezet
  • Jókedély

Jellemzőink

  • Hagyomány tisztelet, tisztesség
  • Őszinteség, becsületesség
  • Megbízhatóság
  • Modernitás
  • Szakértelem

Márkáink

A LANDMANN hagyományos márka a társasági grillezés, tábortűz élményéhez. Célunk a kiváló minőségű kivitelezés, modern megjelenés és felhasználóbarát funkcionalitás.

A LANDMANN innovatív termékeivel új mércét  állít fel és ösztönzi a kerti kikapcsolódásra, grillezésre vágyókat.

GRILL CHEF a márka, amely minden alkalomra igazi grill élményt nyújt. A márka különösen a fiatalabb közönséget célozza meg jellemzőivel, nem túl komplikált kialakításával és azzal, hogy minden megtalálható benne ami a grillezéshez szükséges.

Minden termékünk megfelel az alkalmazható szabványoknak, tehát a biztonság és megbízhatóság garantált az optimális ár/érték arány mellett.

A széles termék választék mindenkinek lehetővé teszi, hogy megtalálja a megfelelő eszközt egy baráti, családi grillezéshez, készüljön az bárhol, bármikor és bárhogyan.

BELARDO a jó ár/érték arányú  a modern tervezésű minőségi kerti bútorok széles választékát reprezentálja

A kínálat tartalmazza mind a modern mind a hagyományos stílust az  aktuális trendeket a bútorok színében és anyagában egyaránt megjelenítve.

BELARDO kizárólag fenntartható erdőkből származó FSC tanúsítvánnyal rendelkező faanyagot használ fel és előkelő helyen van az FSC ranglistán évek óta. Tudjon meg többet a LANDMANN környezeti elkötelezettségéről!